Project omschrijving

Balans

Laat ook jouw hond zijn lijf ontdekken!

Het lijf van je hond is eigenlijk altijd in ontwikkeling. Lopen over ongelijke planken, een goede balans vinden op wiebelende ondergrond: het vraagt heel wat Balans & Coördinatie! Door samen met je hond een leuk parcours te doorlopen, combineer je samenwerking met mentale en fysieke stabiliteit.

Voor wie?

Is dit de eerste keer dat je hond bij Coachjehond in de groep komt trainen? Dan start je altijd met de voorbereidende les:
Dit is een individuele les waarin jouw hond centraal staat. Je krijgt 3 praktische basis-oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan.
Click hier om je voorbereidende les toe te voegen aan je winkelmandje.

De cursus Balans & Coördinatie is voor alle honden die ouder zijn dan 20 weken en de basiscursus “Hoe train je een hond?” hebben gevolgd.
(of soortgelijk niveau.)

Je weet hoe je je hond op een positieve manier rustig kunt houden.

Je beseft dat dit geen behendigheidstraining is, maar een rustige, zelfbewuste training.

In deze cursus traint steeds dezelfde begeleider.

Wat leer je?

In deze leuke en interessante lessen laat je je hond zijn of haar eigen lichaam herontdekken. Jullie doen oefeningen waarbij je hond in alle rust de vier poten afzonderlijk moet gaan gebruiken. De lessen hebben een mindful karakter.

Lopen over ongelijke oppervlakken, balanskussens en over het plankenparcours: we passen de oefeningen aan het (spier)niveau van je hond.

Waarom Balans en Coördinatie?
Ondertussen weten we dat er een relatie is tussen mentaal en lijfelijk in balans zijn. Zo kun je je hond zekerder of rustiger maken door dit type oefeningen te doen. Je hond krijgt meer vertrouwen in zijn lijf en staat anders in zijn omgeving.
Daarnaast is het heerlijk om te doen. Het contact met je hond is geweldig om te ervaren.

Puppycursus Coachjehond

Deze cursus is niet geschikt als je:

Voor honden die een blessure hebben die niet onder medische controle staat.
Vaak kunnen Balans & Coördinatie oefeningen echter enorm goed ondersteunen in de herstelfase! Overleg voorafgaand aan de inschrijving met de instructeur wat er nodig is om toch mee te kunnen doen met deze leuke cursus.

Voor mensen die niet naar lichaamstaal, gedrag en beweging willen (leren) kijken.

Als je tijdens de oefeningen op snelheid en tempo wilt werken, is deze cursus niet geschikt. We geven namelijk de honden graag even te tijd om zelf hun lijf te kunnen ontdekken.

Inhoud cursus:

  • 8 groepslessen van 45 minuten

Kosten:

150 euro

(verkorte cursus 112,50 euro)

Wanneer?

Maandagavond 20:00 uur en 21:00 uur

Je traint ongeveer om de week.
De groep bestaat uit maximaal 4 combinaties.

Boek hieronder je plek voor Balans & Coördinatie!