Project omschrijving

Vervolg 1

Help je jonge hond door de volgende fase!

 

Je jonge hond groeit verder. Ineens komt hij niet meer als je roept. Of hij durft niet meer over dat ene bruggetje te lopen: het hoort er allemaal bij!

Het is fijn om in deze fase 1 x per week te trainen. Zo kunnen we je helpen met de dingen waar je tegenaan loopt. Op de dagen dat alles soepel loopt, maak je de oefeningen stapsgewijs moeilijker.

Voor wie?

De vervolg 1 is voor alle honden die de basiscursus “Hoe train je een hond?” hebben gevolgd of soortgelijk niveau.
Ook in deze cursus mag het gezin om de les trainen. De voorwaarde is dat de deelnemers alle oefeningen aan elkaar overbrengen en echt thuis oefenen. Per les traint er 1 deelnemer.

Wat leer je?

In deze cursus zijn de hondengym-oefeningen een belangrijk onderdeel. Je hond is gegroeid en mag ook met deze nieuwe balans zelfzekerheid ontwikkelen.

Ook leer je te trainen en oefeningen aan te leren zonder voertjes. De oefeningen worden moeilijker en we trainen onder andere:

  • Hierkomen
  • Wandelen aan een slappe lijn / Volgen. Waar mogelijk: los (onaangelijnd) werken.
  • Sta en blijven staan
  • zelfbeheersing van je hond
  • balans en coordinatie oefeningen
  • trainen zonder voertjes
Puppycursus Coachjehond

Zelfbeheersing train je tijdens de Terrastraining.

Puppycursus Coachjehond

Hondengym is een belangrijk onderdeel in de vervolglessen.

Deze cursus is niet geschikt als je:

Als je moeite hebt om te concentreren in een groepsles.

Als je nog niet helder hebt wat je kunt doen als je hond “het niet doet”, leer dan in de basiscursus hoe je je hond traint in moeilijke omgeving. Met name de lessen “Wat als hij het niet doet” en  “Wat als hij het wel doet?” van de basiscursus helpen je om je hond succesvol te trainen.

Is je hond extreem angstig of blaft hij veel? Dan is misschien de gedragscursus iets voor jou! Daarin leer je hoe je je angstige of reactieve hond kunt begeleiden.

Inhoud cursus:

  • 8 groepslessen van 45 minuten
  • Handouts van de nieuwe technieken

Wanneer?

Deze cursus wordt op diverse tijdstippen in de week gegeven. Kijk bij Agenda of het lesrooster voor de lesavond en data.

Boek hieronder je plek in de vervolg 1 cursus!