Project omschrijving

Summerschool 2020

Ook dit jaar organiseren we weer 16 leuke workshops!
Kijk gerust rond om te zien wat we allemaal gaan doen deze zomer.

Zit jouw workshop al vol?
Stuur een WhatsApp naar 06-46 555 154.
Ik zet je op de reservelijst én je krijgt een bericht zodra de nieuwe workshop ingepland is.

Summerschool
Kennismaken met speuren

[videopress 8YGUdt6w]

Kennismaken met Speuren &
Geurdetectie

Twee leuke workshops!
Bij speuren ga je zoeken naar mensen in het bos. We beginnen met een klein stukje theorie, waarna we met de honden het bos ingaan om de eerste spoortjes te lopen.

Bij geurdetectie zoekt je hond naar een specifieke geur, die hij aanwijst: verwijzen. Daarna gaat hij deze in de hal zoeken.

[videopress Wt0GYFoY]

Balans en Coördinatie

Laat je hond zijn eigen lichaam ontdekken. Lopen over ongelijke oppervlakken, balanskussens en over het plankenparcours. We passen de oefeningen aan het (spier)niveau van je hond.

Cirkel Behendigheid

Behendigheid

Maak kennis met de behendigheidstoestellen: hindernissen, tunnels, DogWalk/kattenloop en slalom. Je oefent met het sturen van je hond, aandacht en wissels.
Een superleuke manier om eens te kijken wat behendigheid nou eigenlijk inhoudt!

Grote oren en goed luisteren

Hierkomen

Heeft jouw hond bananen in zijn oren? Deze workshop bestaat uit 4 sessies van 50 minuten waarin je systematisch een betrouwbaar Hier-commando aanleert. Je traint in kleine groepjes in de hal en buiten in het bos.

wandelen losse lijn

Wandelen aan losse lijn

Deze workshop bestaat uit 4 sessies van 50 minuten waarin je leert hoe jij je hond netjes mee kan laten lopen. Een intensieve en waardevolle workshop. Je traint in kleine groepjes in de hal en buiten in de wijk.

Waterwerk 2

Waterapporten starters &
gevorderden

Zwemt én apporteert jouw hond al makkelijk? Wil je deze zomer de volgende stappen zetten? In de workshop Waterwerk starters doen we allerlei leuke variaties en start je nieuwe oefeningen.
Bij de gevorderden doe je individuele werkproeven met je hond én als groep.
Echte zomer workshops!

Trucje skateboard

Dog Trics & Movie Stars

In de gezellige workshop Dog Trics leer je je hond allerlei leuke trucjes aan.
Altijd al je hond willen leren skateboarden, koekje op zijn neus balanceren, ‘Schaam je’ of Buig? Doe dan mee met deze leuke workshop!

Movie Stars: een unieke workshop in 2 delen waarin we als groep een kort filmpje maken. Je leert je hond onderdelen uit het script en voegt daar de trucjes aan toe die je hond al kent. Jouw hond als Movie Star!

Hondenhalsband

Hondenhalsband maken

Maak in deze gezellige workshop een hondenhalsband voor je eigen hond!
Je kiest de kleuren die je leuk vindt en onder leiding van een ervaren instructeur maak jij de meest coole én stevige halsband voor jouw hond. Hoe gaaf is dat?

Vizsla dierenarts

Dierenarts training

Is jouw hond bang bij de dierenarts of wil je hem leren medische handelingen toe te laten? Deze workshop in 2 delen is gebaseerd op de positieve trainingstechniek die in dierentuinen gebruikt wordt. Een unieke workshop waarin je samen met je hond het dierenarts-avontuur aangaat.

Midzomernacht Speuren

Nachtspeuren

Speuren in het donker!
Tijdens het Nachtspeuren gaan we in het donker het bos in. De spoorloper verstopt zich en hoopt dat de honden deze avond een goede speurneus hebben!

Flyball

Flyball is een actieve sport waarbij je hond over hindernissen springt naar het flyball-apparaat. Door met zijn poot op een pedaal te trappen, lanceert het apparaat een bal die terug over de hindernissen naar jou moet. Een uitdagende workshop om kennis te maken met deze leuke hondensport!

Deurbel en bezoek

Blaft jouw hond ook zo als de deurbel gaat? In deze workshop ga je aan de slag met dit gedrag. Je leert je hond samenwerken omdat jij op een positieve manier stuurt. Zo wordt het een feestje als de deurbel gaat!

SUPpen met je hond

SUPPEN met je hond

Unieke en actieve workshop waarin je Stand Up Paddling (of zittend) op een soort surfboard met je hond door een natuurgebied peddelt.