Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

SUP: Stand Up Paddling is de snelst groeiende tak van watersport. Je peddelt staand (bij de honden-sup ook vaak zittend) op een extra stabiel soort surfboard. Suppen is superleuk en je komt op mooiste plekjes in de natuur!

Het vertrek is vanaf een privé-eiland zodat er in het beschutte en rustiger natuurgebied gepeddeld kan worden. De meeste honden genieten volop van de natuur en het samenzijn met zijn baasje. Het is een goede training voor de balans van zowel de hond, als zijn baasje.

PROGRAMMA – 2 uur durende workshop

  • omkleden en instructies
    Bij frisser weer kun je een wetsuit met supschoentjes van ons lenen. In de zomer is het dragen van gemakkelijk zittende kleding die eventueel vies en nat mag worden, meestal meer dan voldoende. Wetsuits zijn dan echt te warm!!
  • met de motorboot naar het eiland in het natuurgebied. Evt kun je even wandelen met de hond (graag poepzakjes meenemen!) waarna een korte instructie volgt.
  • Voorzichtig opstarten op het water rondom het eiland. Vindt je hond (of jijzelf) het nog een beetje griezelig, dan is het fijn dat we even terug kunnen naar het eiland. Gaat het goed, dan peddelen we een leuk tochtje door het prachtige beschutte natuurgebied beheerd door NatuurMonumenten. We stemmen de route volledig af op de honden. De honden-sup staat namelijk het plezier en welzijn van de hond op de voorgrond en komen de sup-skills op een tweede plan.
  • Onderweg maken we een stop voor een korte pauze met een drankje. De hond moet in het natuurgebied altijd aangelijnd zijn.
  • We maken uiteraard foto’s van jou en je hond op de sup gedurende de gehele tocht, die je na afloop digitaal krijgt toegezonden.

De begeleiding is in handen van een gediplomeerd ASI-instructeur en bij de grotere workshops zelfs door twee instructrices. Hierdoor zijn jij en je hond verzekerd van een deskundige begeleiding!!!

MEENEMEN VOOR DE HOND

* Tuig – liever dan alleen een halsband ivm met uit het water op het board trekken

* Als je deze zelf hebt, graag een heupgordel (als je aan het peddelen bent, heb je beide handen aan je peddel nodig en kun je de hond dus niet vasthouden of sturen) – je hoeft niet een heupgordel speciaal voor de workshop aan te schaffen: we hebben er ook een aantal te leen

* Beloning voor je hond (liefst tube of roller – we hebben de overheerlijke zalmtubes van Prins te koop in onze shop – aangezien snoepjes vaak nat en vies worden, bovendien blijft de tube van Prins drijven!)

* Poepzakjes voor op het haventerrein en op het eiland

* bij pups of honden waarvan niet zeker is of ze kunnen zwemmen, graag een zwemvestje dat goed aansluit – een te ruim zwemvest is levensgevaarlijk voor de hond omdat hij klem kan komen met zijn voorpoten in de ruimte voor de borst of onder de oksels. Eventueel hebben we een zwemvest te huur voor €5,- in de maten XS, S, M en L) – beperkt aantal aanwezig dus wel van te voren reserveren!

* droogdoek voor na afloop

 

KLEDINGADVIES

* Gemakkelijk zittende kleding die eventueel nat mag worden

* Reserve kleding

* Bij frisser weer krijg je een wetsuit te leen van ikSUP – hieronder draag je zwemkleding en een t-shirtje of hemdje

* Schoenen of sandalen die nat mogen worden (eventueel kun je ook waterschoentjes van ikSUP lenen)

* Insecten-spray (we gaan natuurlijk een natuurgebied in!)

* Bij frisser weer eventueel een dun jackje voor over het wetsuit waar je ook je beloning in de zak kunt doen

INVULLEN DAMAGE WAIVER

Na inschrijving ontvang je een email met gedetailleerde instructies. Ruim voor aanvang van de workshop of tour dient iedere deelnemer online een zgn. Damage Waiver in te vullen. De link hiervoor ontvang je in de bevestigingsmail.

WEER EN BLAUWALG

In principe gaan de lessen altijd door, behalve bij onweer. Bij Blauwalg wordt er in de eerste fase een waarschuwing afgegeven. Zolang dit nog alleen in de waarschuwingsfase zit, maken wij ons niet veel zorgen, maar deelname is altijd voor eigen risico.

Wij houden de weersvoorspellingen en watercondities altijd nauwlettend in de gaten en houden bij een erg slecht-weer-voorspelling en twijfel over blauwalg, kort contact via de groepsapp.

OMGEVING

We SUPpen in omgeving Loosdrechts Plassen.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Ga naar de bovenkant